日日天干夜夜人人添,日本中文一区免费观看,久久99综合精品国产首页,中文字幕无码乱人伦

育路教育網(wǎng),一站式的學(xué)習(xí)教育平臺(tái)

2013同等學(xué)力申碩英語(yǔ)每日一練 11月22日

來(lái)源:環(huán)球卓越 時(shí)間:2012-11-22 21:46:38

   Governments that want their people to prosper in the burgeoning world economy should guarantee two basic rights : the right to private property and the right to enforceable contracts , says Mancur Olson in his book Power and Prosperity . Olson was an economics professor at the University of Maryland until his death in 1998 .

  Some have argued that such rights are merely luxuries that wealthy societies bestow , but Olson turns that argument around and asserts that such rights are essential to creating wealth . " Incomes are low in most of the countries of the world , in short , because the people in those countries do not have secure individual rights , " he says .

  Certain sirnple economic activities , such as food gathering and making handicrafts , rely mostly on individual labor ; property is not necessary . But more advanced activities , such as the mass production of goods , require machines and factories and offices . This production is often called capital-intensive , but it is really propert-intensive , Olson observes.

  “No one would normally engage in capital-intensive production if he or she did not have rights that kept the valuable capital from being taken by bandits , whether roving or stationary , " he argues . “There is no private property without government-individuals may have possessions , the way a dog possesses a bone , but there is private property only if the society protects and defends a private right to that possession against other private parties and against the government as well . "

  Would-be entrepreneurs, no matter how small , also need a government and court system that will make sure people honor their contracts . In fact , the banking systems relied on by developed nations are based on just such an enforceable contract system . " We would not deposit our money in banks … ,if we could not rely on the bank having to honor its contract with us , and the bank would not be able to make the profits it needs to stay in business if it could not enforce its loan contracts with borrowers , " Olson writes .

  Other economists have argued that the poor economies of Third World and communist countries are the result of governments setting both prices and the quantities of goods produced rather than letting a free market determine them . 0lson agrees there is sorne merit to this point of view , but he argues that government intervention is not enough to explain the poverty of thesecountries . Rather , the real problem is lack of individual rights that give people incentive to generate wealth . " If a society has clear and secure in dividual rights , there are Strong incentives (刺激,動(dòng)力)to produce , invest , and engage in mutually advantageous trade , and therefore at least some economic advance , " Olson C。ncludes .

  1. Which of the following is true about olson ?

  A . He was a fiction writer .

  B . He edited the book Power and Prosperity .

  C . He taught economics at the University of Maryland .

  D . He was against the ownership of private property .

  2. Which of the following represents Olson ' s point or view ?

  A . Protecting individual property rights encourages wealth building .

  B . only in wealthy societies do people have secure individual rights .

  C . Secure individual rights are brought about by the wealth of the society .

  D . In some countries , people Don’t have secure individual rights because they ' re poor .

  3. What does 0lson think about mass production ?

  A . It , s capital-intensive .

  B . It ' s propert-intensive .

  C . It relies on individual lahor .

  D . It relies on individual skills .

  4 . What is the basis for the banking system ?

  A . Contract system that can be enforced .

  B . People ' s willingness to deposit money in banks .

  C . The possibility that the bank can make profits from its borrowers .

  D . The fact that some people have surplus money while some need loans .

  5. According to Olson , what is the reason for the poor economies of Third World countries ?

  A . Government intervention .

  B . Lack of secure individual rights.

  C . Being short of capital.

  D . Lack of a free market.

  6 . In the first sentence of Paragraphs , the word " Would-be " can be best replaced by “______”

  A . Named

  B . Expected

  C . Sound

  D . Like

  答案解析:

  1. 【答案】 C

  【 解析】 本題中,A 項(xiàng)在文中未被提及;B 、D 兩項(xiàng)與文章的意思不符。根據(jù)第一段最后一句“Olson was an economics professor at the University of Malyland until his death in 1998 . ( Olson-直在馬里蘭大學(xué)任經(jīng)濟(jì)學(xué)教授直至1998年去世)" ,所以選C。

  2. 【答案】 A

  【 解析】 本題中,B 、C 兩項(xiàng)在文中未被提及;D 項(xiàng)與文章的意思不符。根據(jù)第二段第一句的后半句“Olson turns that argurnent around and asserts that such rights are essential to creating wealth.(Olson 顛覆了那個(gè)論點(diǎn),聲稱(chēng)這種權(quán)利對(duì)于創(chuàng)造財(cái)富至關(guān)重要)" ,所以A 項(xiàng)正確。

  3. 【答案】 B

  【解析】根據(jù)第三段的最后一句“This production is often called capital-intensive , but it is really property-intensive , Olson observes . (這種生產(chǎn)往往被稱(chēng)為資本密集型生產(chǎn),但Olson 認(rèn)為其實(shí)這是財(cái)產(chǎn)密集型生產(chǎn))”可知,B 項(xiàng)為正確答案。

  4. 【答案】 A

  【解析】根據(jù)第五段第二句“In fact , the banking systems relied on by developed nations are based on just such an enforceable contract system . ”可知,銀行體系的基礎(chǔ)就是銀行與其客戶(hù)之間的協(xié)議可以得到執(zhí)行,因此A 項(xiàng)正確。

  5. 【答案】B

  【解析】從文章的最后一段可知,Olson 認(rèn)為第三世界國(guó)家貧困的真正原因在于人們沒(méi)有個(gè)人權(quán)利,也就沒(méi)有動(dòng)力去創(chuàng)造財(cái)富。因此B 項(xiàng)為正確答案。

  6. 【答案】B

  【解析】 句中would-be 意為“將要成為的,想要成為的”。B 項(xiàng)expected 意為“預(yù)期要發(fā)生的;期待中的(用作定語(yǔ))",因此B 項(xiàng)正確。

結(jié)束

特別聲明:①凡本網(wǎng)注明稿件來(lái)源為"原創(chuàng)"的,轉(zhuǎn)載必須注明"稿件來(lái)源:育路網(wǎng)",違者將依法追究責(zé)任;

②部分稿件來(lái)源于網(wǎng)絡(luò),如有侵權(quán),請(qǐng)聯(lián)系我們溝通解決。

閱讀全文

一站式擇校服務(wù)!【免費(fèi)領(lǐng)取】專(zhuān)業(yè)規(guī)劃&擇校方案

*學(xué)生姓名 :
*手機(jī)號(hào)碼 :
*意向?qū)I(yè) :
 意向院校 :
*當(dāng)前學(xué)歷 :
免費(fèi)領(lǐng)取 :

評(píng)論0

“無(wú)需登錄,可直接評(píng)論...”

用戶(hù)評(píng)論
500字以?xún)?nèi)
發(fā)送
    在職研究生報(bào)考條件評(píng)測(cè)
    相關(guān)文章推薦
    同等學(xué)力申碩需要考試嗎?
    同等學(xué)力申碩需要考試嗎?

    近些年來(lái),攻讀在職研究生已經(jīng)成為很多人提高自我的重要方法,我們都知道,非全日制研究生與全日制研究生一同考試,入學(xué)較難,因而同等學(xué)力申碩已經(jīng)成為多數(shù)人的挑眩那么,...

    00評(píng)論2021-05-11 09:20:44

    免費(fèi)咨詢(xún)

    在線(xiàn)咨詢(xún) 報(bào)考資格測(cè)評(píng)
    掃碼關(guān)注
    在職研究生微信公眾號(hào)二維碼

    官方微信公眾號(hào)

    電話(huà)咨詢(xún)
    聯(lián)系電話(huà)
    010-51264100 15901414202
    微信咨詢(xún)
    用手機(jī)號(hào)進(jìn)行搜索添加微信好友
    15901414202

    張老師

    15901414201

    張老師

    13810876422

    周老師

    15811207920

    育小路

    返回頂部